Избори 2024

Водещи новини

Служители от ОДМВР – Пловдив със занятия за надграждане на професионалните си умения

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Служители от ОДМВР - Пловдив със занятия за надграждане на професионалните си умения

Пореден курс за надграждане на придобитите теоретични и практически умения се провежда тази седмица със служители от различните подразделения на ОДМВР – Пловдив. От началото на годината в подобни специализирани занятия са участвали повече от 50 униформени от състава на охранителна и пътна полиция. Обучението е организирано по график в рамките на разпоредените мерки от ръководството на МВР за осигуряване на постоянен учебен процес и усъвършенстване на професионалните възможности на полицаите.

В ролята на обучители са служители от сектор „Специални тактически действия“, които демонстрират пред колегите си различни ситуации при работа на терен. Проиграват се сценарии за принудително спиране на автомобил, използване на помощни средства за разбиване на стъклото му, похвати за извеждане на лицата отвътре и възпрепятстване на съпротивата им. Тренировките имат за цел полицаите да добият по-голяма рутина и сигурност при реакция в рисков момент, да действат адекватно и законосъобразно, без да превишават правомощията си и без да застрашават своя и на други граждани живот.

Планираното специализирано обучение ще обхване целия униформен състав на областната дирекция на МВР, а на по-късен етап темите ще бъдат разширени. Към момента теоретичната и практическата част са базирани върху методическите указания за преследване на различни видове МПС, чиито водачи не изпълняват разпореждане за спиране и утвърдената от министъра на вътрешните работи процедура за действия на полицейските служители в такъв случай.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив