Силният вятър в Пловдив предизвика хаос по улиците и причини материални щети (ГАЛЕРИЯ)

Малко преди час пик, разразилата се силна буря в Пловдив предизвика хаос по улиците на града. Телефоните на дежурните в оперативния център са „прегряли“ от обаждания. Над 40 са били сигналите, на които са се отзовали от пожарната и аварийно-спасителната служба. На терен са и служители на общинските предприятия „Градини и паркове“ ,“Чистота“  и „Организация и контрол на транспорта“. Силният вятър, придружен от проливен дъжд, причини предимно материални щети – паднали върху пътното платно и паркирани автомобили дървета, сухи клони, неукрепени строителни елементи и части от външна мазилка. Заради срутило се огромно дърво на бул. „Никола Вапцаров” при кръстовището с „Коматевско шосе”,  трафикът бе затруднен. От вятъра са се откачили две светофарни секции – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и  „Шести септември”, и в район „Тракия”, които се обезопасяват. Отстранява се и авария на уличното осветление на ул. „Сатурн”. Няма пострадали хора. Аварийните екипи ще работят до нормализиране на обстановката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email

Малко преди час пик, разразилата се силна буря в Пловдив предизвика хаос по улиците на града. Телефоните на дежурните в оперативния център са „прегряли“ от обаждания.

Над 40 са били сигналите, на които са се отзовали от пожарната и аварийно-спасителната служба. На терен са и служители на общинските предприятия „Градини и паркове“ ,“Чистота“  и „Организация и контрол на транспорта“.

Силният вятър, придружен от проливен дъжд, причини предимно материални щети – паднали върху пътното платно и паркирани автомобили дървета, сухи клони, неукрепени строителни елементи и части от външна мазилка.

Заради срутило се огромно дърво на бул. „Никола Вапцаров” при кръстовището с „Коматевско шосе”,  трафикът бе затруднен.

От вятъра са се откачили две светофарни секции – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и  „Шести септември”, и в район „Тракия”, които се обезопасяват.

Отстранява се и авария на уличното осветление на ул. „Сатурн”.

Няма пострадали хора. Аварийните екипи ще работят до нормализиране на обстановката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини