Избори 2024

Водещи новини

Шофьорът на джипа, който загина при зверската катастрофа в Пловдив, не е употребил алкохол

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Двама младежи загинаха при жестока катастрофа тази нощ в Пловдив 3
Снимка: Borislav Milanov / Facebook

21-годишният шофьор на джипа, който загина при зверската катастрофа в Пловдив, не е употребил алкохол. Това съобщиха от Прокуратурата в града на тепетата по повод тежкия пътен инцидент, при който животът си загуби и 20-годишно момиче, а още двама младежи бяха ранени.

От държавното обвинение се позовават на резултатите от назначената химическа експертиза, която е готова. Според заключението на вещите лица в кръвта на младежа няма установено наличие на алкохол.

Заключенията на експертизите за наличие на наркотични вещества, както и за установяване на причините за катастрофата и скоростта на движение на мощния джип, още не са изготвени, допълват още от Прокуратурата.

Тежко ранените при пътния инцидент 22-годишни младеж и девойка, които са били в автомобила, се възстановяват все още са в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където за лечение е и пожарникаря, който пострада при спасителната акция от паднало дърво.

Припомням, че 21-годишният шофьор на  мощния джип, който в нощта на 13 май се разцепи на две след жесток удар на бул. „Руски“ в града на тепетата, се е движил с много висока скорост – около 200 километра в час. Колата  навлиза между двете ленти на пътното платно и се блъска последователно в няколко чинара в разделителната ивица. От удара джипът се разцепва на две – предната част се врязва в едно от дърветата, а задната изхвърча на пътното платно. На място загиват шофьорът Кристиян Екмекчиян и пътуващата с него Теодора Николова.

Разследването на катастрофата продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив