Шахматистката Виктория Радева е Спортист на Пловдив за 2023 г.

Виктория Радева е Спортист на Пловдив за 2023 година. Отличието й бе връчено на официална церемония в галерия „2019“ от кмета на Пловдив Костадин Димитров. Той поздрави пловдивската шахматистка за големия успех, който завоюва заедно с Националния отбор по шахмат за жени, спечелил историческа европейска титла за България на първенството в Черна гора през ноември. „Спортист №1 за 2023 г. е Виктория Радева. Поздравления!“, обяви Костадин Димитров. В емоционална реч пловдивчанката благодари за наградата. „Аз съм човек, който се е научил да овладява адреналина, но в момента сърцето ми подскача от радост. Това е моят град, а да стана спортист на Пловдив е моя сбъдната мечта. Не мога да Ви опиша колко съм благословена да бъда тук“, посочи Виктория Радева и изказа признателност на всички, които са я подкрепяли. На церемонията бяха отличени и други 9 спортисти от номинираните 34 от спортните клубове на града под тепетата, както и трима млади таланти за пробив в спорта и двама военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, спечелили първите места в Държавните военни шампионати на Министерството на отбраната. Кметът на Пловдив благодари на състезателите затова, че прославят Пловдив и България по света. „Тук, в тази галерия, съм в свои води със спортистите […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Шахматистката Виктория Радева е Спортист на Пловдив за 2023 г.

Виктория Радева е Спортист на Пловдив за 2023 година. Отличието й бе връчено на официална церемония в галерия „2019“ от кмета на Пловдив Костадин Димитров. Той поздрави пловдивската шахматистка за големия успех, който завоюва заедно с Националния отбор по шахмат за жени, спечелил историческа европейска титла за България на първенството в Черна гора през ноември.

„Спортист №1 за 2023 г. е Виктория Радева. Поздравления!“, обяви Костадин Димитров.

В емоционална реч пловдивчанката благодари за наградата.

„Аз съм човек, който се е научил да овладява адреналина, но в момента сърцето ми подскача от радост. Това е моят град, а да стана спортист на Пловдив е моя сбъдната мечта. Не мога да Ви опиша колко съм благословена да бъда тук“, посочи Виктория Радева и изказа признателност на всички, които са я подкрепяли.

На церемонията бяха отличени и други 9 спортисти от номинираните 34 от спортните клубове на града под тепетата, както и трима млади таланти за пробив в спорта и двама военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, спечелили първите места в Държавните военни шампионати на Министерството на отбраната.

Кметът на Пловдив благодари на състезателите затова, че прославят Пловдив и България по света.

„Тук, в тази галерия, съм в свои води със спортистите и с прекрасните картини на Дружеството на пловдивските художници, които ни завладяват изцяло. Те ни напомнят, че културата е непреходна, както и спортът. Благодаря на всички спортисти и треньори, които ни карат да се чувстваме горди с постиженията им“, заяви Костадин Димитров.

На събитието присъстваха областният управител Илия Зюмбилев, председателят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов, командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев, заместник-кметове, кметове на райони, общински съветници, бивши и настоящи спортисти.

Ето и крайното подреждане:

  1. Виктория Радева, шахмат;
  2. Валери Димитров, карате;
  3. Кирил Киров, спортна стрелба;
  4. Диана Петкова, плуване;
  5. Пламена Миткова, лека атлетика;
  6. Борислава Иванова, аеробика;
  7. Иванка Попова, карате;
  8. Илиян Радулов, тенис на корт;
  9. Лидия Митрева, таекуондо;
  10. Александра Начева – лека атлетика
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини