Избори 2024

Водещи новини

Септември в Пловдив стартира с фестивалите Shake That Хълм и Улица Станционна

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Септември в Пловдив стартира с фестивалите Shake That Хълм и Улица Станционна

По традиция септември е месецът с най-наситената културна програма в града под тепетата. Тази година, Shake That Хълм отново слага начало на тази феерия от емоции и фестивално настроение в периода 1 – 3 септември. В деветото издание на фестивала, публиката както обикновено ще се радва на любимите български изпълнители, които отново ще се изявят на различните сцени в подножието на Младежкия хълм. Фестивалът представя поп, електронни, джаз и суинг, RnB и DJ сцени в обособените фестивални зони.

В тазгодишното издание публиката ще забавляват Bobo & the Gang, Trombobby & C-mo, Downshift Collective и др. Ще има и младежка сцена (Youth Stage) за дебютиращи банди. На “Vibrant Stage” тази година ще има вечер, посветена на дамите в електронната музика, а в събитийната територия на Plovdiv Stage Park публиката ще се наслади на джаз, суинг, фънк и поп. Брейк денс културата отново има своето местенце в Street Culture Camp, където по традиция ще се проведат тематичните брейк батъли, които привличат мастъри от цялата страна.

Зоната за деца ще предложи програма, изпълнена с театрални представления и уъркшопове, Игрите на 90-те, масово люлеене, детска площадка, водна и цветна “война”, както и творчески работилници. На алеята за базари, ще се проведе “Shake Market”, който представя множество автори на ръчното творчество, а на поляната в подножието на хълма отново ще има барове и кухни на колела.

Първият ден на фестивала “Улица Станционна” ще започне от 17:00 ч. на ул.”Иван Вазов”, която до 6 септември ще е пешеходна зона. В 20:30 ч. на сцената на фестивала се качва новосъздадената алтернативна банда TenderBender, а веднага след нея от 21:30 ч. ще свири истанбулското трио Lalalar.

В съботния ден – 02.09 от 12:00 до 17:00 ч. ще се състои изложение на ретро автомобили. От 18:00 ч. на сцената излизат Blues Traffic, от 19:30 ч. – Джанго Зе, а от 21:30 ч. вечерта закриват италианците New Candys.

В неделя, 03.09 – от 11:00 ч. ще се проведе Архитектурно-историческа обиколка – Квартал 324. Следобедът е определен за гейминг демонстрации. В 19:00 ч. – концерт на Lia Hide, а в 20:30 ч. – концерт на Тheodore.

От понеделник до сряда ще се състоят срещи с представители на Природонаучен музей – Пловдив, Народна Библиотека “Иван Вазов” и Технически Университет Пловдив – Клуб по роботика. Ще се проведе и Архитектурно-историческа обиколка по улица „Иван Вазов“. Ще свирят Clavexperience, Fingertone & Malik, Ethno Venture, Angel Demirev Trio, Untempered Motion, All Greek To Me.

В Деня на Съединението ще има концерт на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, Биг Бенд Пловдив, както и на британската банда Partikel. Теодосий Спасов квинтет ще закрие фестивалната програма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив