С нова хоризонтална маркировка ще бъде обозначена „Синя зона“ по улиците в „Северен“

С нова хоризонтална маркировка ще бъде обозначена „Синя зона“ по улиците „Белград“, „Ибър“, „Драва“ и „Мария Кюри“ в район „Северен“, съобщават от „Организация и контрол на транспорта“. Екипите започват от утре и ще работят през деня, тъй като нощните температури все още са ниски и влажността на асфалтовите настилки е над допустимата съгласно технологичните изисквания. От общинското предприятие предварително се извиняват на гражданите за неудобството. За да е по-малък броят на изненаданите шофьори, на видни места се поставят предупредителни бележки. Със студен шприц пластик в близките дни ще бъде положена маркировка и по новоасфалтираните улици в района, където строително-монтажните работи по водния проект приключиха успешно. Приоритетно е и  възстановяването на всички пешеходни пътеки. Със затоплянето на времето предстои освежаване на хоризонталната маркировка в целия град. Районните комисии по безопасност на движението са изготвили списъци с най-проблемните места. Настъпилите през последните месеци реорганизации в движението на някои основни кръстовища също ще бъдат обозначени със съответната маркировка, допълват от ОКТ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Нова маркировка на пешеходна пътека

С нова хоризонтална маркировка ще бъде обозначена „Синя зона“ по улиците „Белград“, „Ибър“, „Драва“ и „Мария Кюри“ в район „Северен“, съобщават от „Организация и контрол на транспорта“.

Екипите започват от утре и ще работят през деня, тъй като нощните температури все още са ниски и влажността на асфалтовите настилки е над допустимата съгласно технологичните изисквания. От общинското предприятие предварително се извиняват на гражданите за неудобството. За да е по-малък броят на изненаданите шофьори, на видни места се поставят предупредителни бележки.

Със студен шприц пластик в близките дни ще бъде положена маркировка и по новоасфалтираните улици в района, където строително-монтажните работи по водния проект приключиха успешно. Приоритетно е и  възстановяването на всички пешеходни пътеки.

Със затоплянето на времето предстои освежаване на хоризонталната маркировка в целия град. Районните комисии по безопасност на движението са изготвили списъци с най-проблемните места. Настъпилите през последните месеци реорганизации в движението на някои основни кръстовища също ще бъдат обозначени със съответната маркировка, допълват от ОКТ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини