РЗИ – Пловдив започва имунизация срещу коклюш на всички желаещи бременни жени

От днес РЗИ – Пловдив започва поставянето на безплатна препоръчителна имунизация срещу коклюш на всички желаещи бременни жени от 27-36-та гестационна седмица. Условие за поставяне на безплатна имунизация на бременна жена е наличието на медицински документ от проведен преглед/наблюдение/насочване за имунизация от специалист по акушерство и гинекология, общопрактикуващ лекар или друг медицински специалист, от който е виден настоящия период на бременността. Имунизацията е еднократна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш с намалено антигенно съдържание с търговско наименование Boostrix. Имунизацията се провежда всеки делничен ден в РЗИ – Пловдив, ул. „Перущица“ №1, ет. 2, каб. №19, от 9.00 до 16.00 часа. За въпроси може да се обърнете към дежурен епидемиолог от понеделник до петък на телефон 0884 546 177 от 9.00 до 16.00 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Кашлица, коклюш

От днес РЗИ – Пловдив започва поставянето на безплатна препоръчителна имунизация срещу коклюш на всички желаещи бременни жени от 27-36-та гестационна седмица.

Условие за поставяне на безплатна имунизация на бременна жена е наличието на медицински документ от проведен преглед/наблюдение/насочване за имунизация от специалист по акушерство и гинекология, общопрактикуващ лекар или друг медицински специалист, от който е виден настоящия период на бременността.

Имунизацията е еднократна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш с намалено антигенно съдържание с търговско наименование Boostrix.

Имунизацията се провежда всеки делничен ден в РЗИ – Пловдив, ул. „Перущица“ №1, ет. 2, каб. №19, от 9.00 до 16.00 часа.

За въпроси може да се обърнете към дежурен епидемиолог от понеделник до петък на телефон 0884 546 177 от 9.00 до 16.00 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив