Избори 2024

Водещи новини

Разследват полицай и пиян шофьор за застрахователна измама за 90 хил. лв.

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Прокуратура

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми двама души, участвали в опит за измама на застрахователна компания. Единият от тях е полицай, бивш служител на КАТ. На него му е повдигнато обвинение, че е помогнал на свой приятел, извършил престъпление, като е осуетил наказателното производство.

Историята е от декември 2021 г. Тогава, след пиянски запой в компанията на двама свои познати, включително и полицая, един от обвиняемите взел ключовете и подкарал колата си, но катастрофирал. Инцидентът станал в района на Първомай – на пътя между Пловдив и Свиленград. Колата била абсолютно смазана.

Пияният шофьор помолил за съдействие полицая, за да избегне отговорност. Полицаят го посъветвал да каже пред разследващите, че друг е шофирал автомобила. Така, трето лице поело вината за катастрофата. С това приятелите по чашка опитали с измама да им бъде изплатена 90 000 лв. застраховка каско без да има причина, заяви наблюдаващият прокурор Димитър Костов.

Полицейският служител и собственикът на автомобила са пуснати под гаранция – съответно – 3 000 лв. и 10 000 лв. Районна прокуратура води досъдебно производство за ПТП с материални щети. За опита за измама наказанието, което предвижда закона, е лишаване от свобода от 1 до 6 години, а за лично укривателство – до 5 години.

„Имаме нетърпимост към такива прояви, които са в разрез с етичните правила на служителите на МВР и са неприемливи за обществото ни. Надявам се и останалите общински и държавни органи да последват този пример и „сами да си чистят къщичките“, заяви директорът на ОД на МВР – Пловдив Васил Костадинов.

По непотвърдена информация, собственикът на катастрофиралия автомобил е земеделски производител, който има над 10 000 декара земя близо до Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив