Разлив на азотна киселина спря движението по булевард В Пловдив

Разлив на азотна киселина на пътното платно близо до кръговото между „Дунав“ и „Цар Борис III Обединител“ в Пловдив спря движението в участъка. Към мястото на инцидента, станал около 15.00 ч, веднага са изпратени два екипа огнеборци и два екипа служители на сектор “ Специализирани оперативни дейности“ на регионалната дирекция. Азотната киселина е била неутрализирана със сода, за да не попадне в канализацията. Причината за разлива е в процес на установяване. Жителите на района да бъдат спокойни, за здравето и живота им няма опасност, заявиха от Пожарната в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Разлив на азотна киселина в Пловдив
Снимка: Дарик

Разлив на азотна киселина на пътното платно близо до кръговото между „Дунав“ и „Цар Борис III Обединител“ в Пловдив спря движението в участъка.

Към мястото на инцидента, станал около 15.00 ч, веднага са изпратени два екипа огнеборци и два екипа служители на сектор “ Специализирани оперативни дейности“ на регионалната дирекция. Азотната киселина е била неутрализирана със сода, за да не попадне в канализацията. Причината за разлива е в процес на установяване.

Жителите на района да бъдат спокойни, за здравето и живота им няма опасност, заявиха от Пожарната в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини