Избори 2024

Водещи новини

Разкриха схема за измама с отдаване на едно и също жилище под наем в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, полиция, марихуана, кокаин, шофьор

Разследването е проведено от служители на Първо РУ по два идентични случая на измамени наематели на едно и също жилище в жк „Южен” в Пловдив. Сигналите са подадени от потърпевшите в понеделник и вторник, а от разказите им станало ясно, че и двамата били въвлечени в заблуда от млада жена, представяща се под чужда самоличност.

Според придобитата до момента информация, след  като харесали обява за наем на въпросното жилище в социалните мрежи, хората се свързали по телефона с жената, представяща се за негов собственик. В различно време и двамата били поканени да направят оглед и след като се споразумели за наема с нея, й платили общо 1500 лева капаро.

Веднага след получаване на парите обаче жената спряла да отговоря на телефона си и станала неоткриваема. Междувременно единият от потърпевшите установил, че същото жилище се отдава под наем краткосрочно, а действителният му собственик е друг.

За разплитане на случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия и в кратък срок криминалистите влезли в дирите на 25-годишната авторка на измамите. Тя била задържана в Първо РУ. Справка в полицейските регистри показала, че младата жена е известна на полицията за подобни престъпления в страната. Допълнително е изяснено, че пред жертвите си се представяла с имената на чужденка, с чийто документ за самоличност се сдобила неправомерно.

С постановление на наблюдаващ делото прокурор от Районна прокуратура – Пловдив извършителката е привлечена като обвиняема и задържана за срок до 72 часа. Активната работа по документиране на престъпната й дейност продължават разследващите от Първо РУ – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив