Разкриха извършителите на няколко кражби в Пловдив

Столичанин с богато криминално досие и присъди е установен като автор на две кражби на територията на Пловдив. Разследването е проведено от служители на Четвърто РУ по сигнали, получени през октомври м.г. за последователни посегателства от новостроящи се сгради на ул. „Капитан Райчо“ и на бул. „Цар Борис III Обединител“. От единия обект били задигнати портмонета на двама работници с общо над 1400 лева и лични документи в тях, а от другия – професионални строителни инструменти на обща стойност около 4000 лева. След проведените оперативни действия са събрани доказателства, че кражбите са извършени от 51-годишен рецидивист от София в период на временно прекъсване на наказание „лишаване от свобода“, което изтърпявал за друго престъпление в затворническо общежитие. Работата по документиране на случаите и изясняване съпричастността на мъжа и към други подобни посегателства в областния град продължава под наблюдение на районната прокуратура. Разкрити са извършителите на още две кражби в Пловдив. След активна работа криминалисти от Второ РУ разкриха самоличността на мъж, извършил кражба в търговска верига на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив. Преди две седмици клиентка се оплакала, че от метален шкаф за багаж на входа на магазина е отнета дамската й чанта, в която имало мобилен телефон, банкови карти и […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, убийство

Столичанин с богато криминално досие и присъди е установен като автор на две кражби на територията на Пловдив. Разследването е проведено от служители на Четвърто РУ по сигнали, получени през октомври м.г. за последователни посегателства от новостроящи се сгради на ул. „Капитан Райчо“ и на бул. „Цар Борис III Обединител“. От единия обект били задигнати портмонета на двама работници с общо над 1400 лева и лични документи в тях, а от другия – професионални строителни инструменти на обща стойност около 4000 лева. След проведените оперативни действия са събрани доказателства, че кражбите са извършени от 51-годишен рецидивист от София в период на временно прекъсване на наказание „лишаване от свобода“, което изтърпявал за друго престъпление в затворническо общежитие. Работата по документиране на случаите и изясняване съпричастността на мъжа и към други подобни посегателства в областния град продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Разкрити са извършителите на още две кражби в Пловдив.

След активна работа криминалисти от Второ РУ разкриха самоличността на мъж, извършил кражба в търговска верига на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив. Преди две седмици клиентка се оплакала, че от метален шкаф за багаж на входа на магазина е отнета дамската й чанта, в която имало мобилен телефон, банкови карти и пари. При организираните съвместни действия с колегите им от Първо РУ служителите влезли в дирите на 43-годишния извършител, с регистрации в полицията и осъждан. При задържането му мъжът направил самопризнания за стореното. Срещу него се води досъдебно производство.

В ареста на Второ РУ се озова 45-годишен пловдивчанин по подозрение за противозаконно отнемане на чужд автомобил. Около 14 ч. в сряда шофьор потърсил помощ в полицията, след като установил, че паркираната му на бул. „Хаджи Димитър“ „Тойота“ липсва. Автомобилът веднага е обявен за издирване, а в резултат на бързите действия няколко часа по-късно е намерен изоставен на обслужваната територия с демонтирани гуми и джанти. Усилената работа за установяване на извършителя също дала положителен резултат и вчера 45-годишният мъж бил задържан. Справка показала, че той е с регистрации в полицията и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини