Работещите в Държавна опера Пловдив излизат на протест в Деня на будителите

Работещите в Държавна опера Пловдив излизат на протест в Деня на будителите. Недоволството им е част от националния протест на работещите в сферата на културата – в театри, музеи, читалища, библиотеки и опери. Протестът е срещу недостойното заплащане в сектора и ниския бюджет за култура. Работещите в сектора настояват да се спре системното му недофинансиране и порочният цикъл от неадекватни,  необосновани и несвързани с обществените функции на културните институти методики и политики, незабавно да бъде прекъснат. Протестът на работещите в Опера Пловдив ще се състои от 14 часа пред Дома на културата. Организира се от синдикатите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Опера Пловдив

Работещите в Държавна опера Пловдив излизат на протест в Деня на будителите. Недоволството им е част от националния протест на работещите в сферата на културата – в театри, музеи, читалища, библиотеки и опери.

Протестът е срещу недостойното заплащане в сектора и ниския бюджет за култура. Работещите в сектора настояват да се спре системното му недофинансиране и порочният цикъл от неадекватни,  необосновани и несвързани с обществените функции на културните институти методики и политики, незабавно да бъде прекъснат.

Протестът на работещите в Опера Пловдив ще се състои от 14 часа пред Дома на културата. Организира се от синдикатите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини