Привърженици на Ботев Пловдив излязоха на протест заради строежа на Колежа

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Протест на привърженици на Ботев Пловдив

„Колежа или смърт“. Зад този транспарант застанаха хиляди привърженици на Ботев Пловдив, които излязоха на протест за прозрачното дострояване на клубния стадион.

Мащабното недоволство бе открито с националния химн на емблематичния пл. „Съединение“.

„Протестът днес не е за пари и не е свързан с искане на допълнителни публични средства. Имаме конкретни искания, които настояваме да бъдат изпълнени. Искаме с отпуснатите 12 млн. лева допълнителни средства от Община Пловдив да се завърши цялата козирка на стадиона и да се пуснат в експлоатация четирите сектора, а строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията на съоръжението. Интересува ни как са похарчени отпуснатите общо 37 млн. лева до този момент и чак след това можем да говорим за допълнителни средства“, заяви председателят на Сдружение „ПФК Ботев“ Борис Гиздаков.

Множеството привърженици на жълто-черните преминаха пеша по бул. „6-и септември“ и „„Цар Борис III Обединител“, преди да стигнат пред пощата и сградата на община „Пловдив“, за да изложат своите искания. Площадът, който преди няколко години оцвети фонтана си в жълто, за да отпразнува спечелената от ботевистите Купа, снощи се изпълни със специално емитирани „банкноти“ 100% Колежа, на които бе изобразен именно стадионът от първоначалния проект.

Привържениците имат намерение да присъстват на сесията на Общинския съвет на града, когато ще бъде дебатирано предложението на кмета Здравко Димитров за осигуряване на още 22,5 млн. лева от бюджета на общината в рамките на следващите три години именно за Колежа.

Феновете настояват гласуваните още преди месеци 12 млн. лева да бъдат изразходвани за завършването на цялата козирка на стадиона и да се пуснат в експлоатация четирите сектора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив