През ноември тръгва нов полет от летище Пловдив до Манчестър

Нов полет тръгва от летище Пловдив. Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март поне в следващите три години. Продажбата на билети ще стартира този юли. Към този момент седмично от летище Пловдив се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии. „Редица срещи с авиокомпаниите бяха проведени за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации – Рим, Виена и Варшава. Преговаряме и за Милано, а от ноември стартираме полета до Манчестър, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев. Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете още ръководството на летище Пловдив. Новите полети дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще. Организиран е и редовен транспорт от Пловдив до едноименното летище чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Летище Пловдив, полети
Снимка: Летище Пловдив

Нов полет тръгва от летище Пловдив. Линията от Пловдив до Манчестър ще се изпълнява от месец ноември до месец март поне в следващите три години. Продажбата на билети ще стартира този юли.

Към този момент седмично от летище Пловдив се изпълняват 18 полета. През зимния период са изпълнявани около 24 чартърни полета, а сега има заявка за летния чартър за около 200 полета допълнително освен редовните авиолинии.

„Редица срещи с авиокомпаниите бяха проведени за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации – Рим, Виена и Варшава. Преговаряме и за Милано, а от ноември стартираме полета до Манчестър, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, заяви изпълнителният директор Красимир Пешев.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете още ръководството на летище Пловдив.

Новите полети дават връзка на пътуващите с още над сто дестинации през Истанбул. Осигурени са полети и от Израел, а от управата са в процес на разговори с много други авиокомпании и други дестинации в близко бъдеще.

Организиран е и редовен транспорт от Пловдив до едноименното летище чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини