Избори 2024

Водещи новини

Представят Пловдив на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стефан Стоянов на Международен бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Пловдив като инвестиционна дестинация ще бъде представена от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов в рамките на двудневен бизнес форум, който се провежда в Истанбул. Той е организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ) и има за цел да представи възможностите за разширяване на бизнеса на турски компании в България.

Събитието се открива днес от българските министри на иновациите и растежа Александър Пулев, на туризма Илин Димитров и на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Турската ни съседка е представена от заместник-министъра на промишлеността и технологиите на Турция д-р Четин Али Дьонмез.

Заедно с Пловдив в събитието, в което участват над 250 делегати, се включват и кметове и представители на още няколко общини – Добрич, Кърджали и Видин и др. Предвидени са поредица от кръгли маси, в които над 60 водещи турски компании от секторите автомобилостроене, машиностроене, здравеопазване и туризъм ще представят своите интереси към българската страна. Те ще посетят и индустриална зона „Гебзе“, която е сред на бързо развиващите се в южната ни съседка, предпочитана за инвестиции от световни компании.

„Продължаваме да популяризираме града и местния бизнес и да разширяваме бизнес възможностите за търговия и инвестиции. Последните години Пловдив се утвърди като предпочитан индустриален център в Югоизточна Европа“, коментира заместник-кметът, който ще се срещне с две компании, стъпващи с производства в региона.

Припомняме, че в началото на декември 2022 г. по инициатива на БАИ градът ни беше презентиран от Стефан Стоянов на две инвестиционни конференции в Сънивейл, Калифорния и Портланд, Орегон в Съединените американски щати

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив