Председателят на ОбС на Родопи Георги Цанков няма да подкрепи присъединяването на Белащица към Пловдив

Председателят на ОбС на Родопи Георги Цанков няма да подкрепи присъединяването на Белащица към Пловдив. Това обяви самият той в писмо до медиите, след като подписката на жители на селото с искане за референдум за отделянето на населеното място от Община „Родопи“ беше  внесена в Общинския съвет на Родопи. Цанков категорично се обявява против това искане и призовава и колегите си да последват примера му. Според него, вече няколко мандата пловдивските кметове се заиграват с общините „Родопи“ и „Марица“, когато не могат да решат собствените си проблеми. „Никой не може да ме убеди, че град Пловдив има интерес да присъедини Белащица и да налее в селото десетки милиони, камо ли да разреши проблема с кариерите. Някой помислил ли е как ще се отпусне бюджет на това село, ако то попадне в пловдивския район „Южен“, при положение, че бюджетите на районните кметства в Пловдив са минимални“, коментира Георги Цанков. Според председателя на ОбС на Родопи жителите на общината, заедно с администрацията, трябва да обсъдят какво реално може да се направи за Белащица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
село Белащица
Снимка: Фейсбук

Председателят на ОбС на Родопи Георги Цанков няма да подкрепи присъединяването на Белащица към Пловдив. Това обяви самият той в писмо до медиите, след като подписката на жители на селото с искане за референдум за отделянето на населеното място от Община „Родопи“ беше  внесена в Общинския съвет на Родопи.

Цанков категорично се обявява против това искане и призовава и колегите си да последват примера му. Според него, вече няколко мандата пловдивските кметове се заиграват с общините „Родопи“ и „Марица“, когато не могат да решат собствените си проблеми.

„Никой не може да ме убеди, че град Пловдив има интерес да присъедини Белащица и да налее в селото десетки милиони, камо ли да разреши проблема с кариерите. Някой помислил ли е как ще се отпусне бюджет на това село, ако то попадне в пловдивския район „Южен“, при положение, че бюджетите на районните кметства в Пловдив са минимални“, коментира Георги Цанков.

Според председателя на ОбС на Родопи жителите на общината, заедно с администрацията, трябва да обсъдят какво реално може да се направи за Белащица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни