Избори 2024

Водещи новини

Правят проект на нова сграда на мястото на физкултурния салон на ОУ „Алеко Константинов“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Правят проект на нова сграда на мястото на физкултурния салон на ОУ Алеко Константинов

Възможности за изграждане на нова сграда на мястото на физкултурния салон във филиала на ОУ „Алеко Константинов“ обсъдиха заместник-кметът по образование Стефан Стоянов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

„Модернизирането на образователната инфраструктура е сред основните ни приоритети. Подготвяме все повече проекти за нови сгради, а последните наредби за физическата среда в училищата дават възможност за проектиране на сгради с по-голям достъп и функционалност“, коментира Стефан Стоянов.

Предвижда се в новата сграда да бъдат разположени допълнителни класни стаи, както и физкултурният салон. Пространството около учебното заведение ще бъде облагородено и улицата ще бъде ремонтирана.

Четвъртокласници от ОУ „Алеко Константинов“ направиха проект за градски парк

„Физкултурният салон може да бъде пригоден и за провеждането на училищни събития и тържества. Ще бъде изграден асансьор за улеснение на учениците, както и топла връзка с основната сграда“, обясни Георги Стаменов.

По думите на директора на училището Марияна Найденова в новата сграда ще се обучават учениците от 4 клас, като така възпитаниците от началния курс ще са на едно място, а в основната сграда на ул. „Божидар Здравков“ №3А ще останат прогимназиалните класове.

Предстои училищното ръководство, заедно с район „Централен“, да подготви техническото задание за проектиране.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив