Избори 2024

Водещи новини

Повдигнаха обвинение на двама, нападнали майка и син в дома им

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Прокуратура

Двамата мъже, които в събота нападнаха майка и син в пловдивското село Скутаре, са с повдигнато обвинение от Районната прокуратура в града на тепетата.

Около 2 часа през нощта нападателите – на 23 и на 35 години, влезли в двора на къщата на 86-годишната жена и синът й. Мъжът – на 66 години, усетил шум и излязъл, където бил пресрещнат от нападателите. Единият го ударил с юмрук в лицето и го повалил на земята. В това време другият влязъл в жилището, където се намирала майката. Той я ударил, блъснал на леглото и започнал да тършува из къщата, за да търси пари. След като не намерил, взел мобилен телефон, оставен в една от стаите, и заедно със съучастника си избягали.

Няколко часа по-късно и двамата мъже са били арестувани, а при извършено претърсване в жилище, обитавано от единия, е бил намерен и отнетият мобилен телефон.

Нападателите, които са с криминалистични регистрации, а по-възрастният – и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да поиска постоянното им задържане под стража.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив