Избори 2024

Водещи новини

Посолството на Китай ще дари 100 броя дървовиден божур на Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Посолството на Китай ще дари 100 броя дървовиден божур на Пловдив

Посолството на Китайската народна република ще дари 100 броя дървовиден божур на Пловдив. Това стана ясно по време на среща между заместник-кмета по екология Иван Стоянов, директора на ОП „Градини и паркове“ Антон Георгиев и представители на посолството.

„Това е една прекрасна инициатива. Ние, като държава на розите, сме щастливи, че искате да си сътрудничим точно в тази сфера и съм сигурен, че това ще е повод допълнително да развием отношенията между нашите две страни“, заяви Иван Стоянов.

„Пловдив е прекрасен град и се надявам чрез тази инициатива да допринесем още повече за неговата красота. Както в България розата е неизменна част от производството на различни продукти, така и божурите в Китай се използват в козметичната и хранителната индустрия“, сподели съветникът по културните въпроси към посолството Гуан Син. Той допълни, че тази година се навършват 75 години от установяването на дипломатически отношения между Китай и България и се надява те да продължат да процъфтяват –  също като розите и божурите.

През септември се отбелязва един от традиционните китайски фестивали. Идеята е божурите да бъдат засадени именно тогава, веднага след като бъде определен подходящ терен.

На срещата присъстваха още представители на Аграрен Университет – Пловдив и на Института по декоративни и лечебни растения – София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив