Избори 2024

Водещи новини

Полети до нови дестинации има възможност да започнат да се изпълняват от летище Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Летище Пловдив

Полети до нови дестинации има възможност да започнат да се изпълняват от летище Пловдив. В момента ръководството на аеропорта води преговори с авиокомпанията Ryanair. Това заяви председателят на Съвета на директорите Дойчин Ангелов. “Обмисляме възможностите за полети до Милано, Франкфурт и Брюксел. Има възможност от компанията да направят и друго предложение“, коментира той.

Ангелов отбеляза, че от Ryanair имат запитване и какви стимули биха могли да бъдат предоставени от летището, което маркира необходимостта от разразтването на Фонда за развитие на летище Пловдив. „Обсъдено е на сайта на авиокомпанията да бъдат сложени линкове към интернет страниците на общините, които членуват във Фонда, за да може да се популяризират природните и културни дадености на региона”, заяви той.

Преговори за увеличаване на дестинациите от и до летище Пловдив са водени и с WIZZ air. „Планираме за зимното разписание на 2023 година три нови дестинации – Виена, Варшава и Рим, както и възможността за възобновяване на полетите до Дортмунд“, обясни изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.

За тази година летището отчита и голям интерес към летните чартърни програми. Към този момент заявените полети са 164, за сравнение през 2022 година летният чартър е бил от 35 полети.

Пешев допълни, че редовните полети от Истанбул до Пловдив и обратно два пъти седмично, също са много успешни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив