Избори 2024

Водещи новини

Подлезът Модър-Царевец ще получи Акт 15 в началото на следващата седмица

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Подлезът Модър-Царевец ще получи Акт 15 в началото на следващата седмица

Подлезът „Модър-Царевец“ ще получи Акт 15 в началото на следващата седмица, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„В понеделник Община Пловдив се очаква да има Акт 15 за пробива „Модър-Царевец“. Радвам се, че това ключово съоръжение, минало през много пловдивски кметове, е готово именно в този мандат“, подчерта кметът Костадин Димитров. Той благодари за съдействието на всички, които през годините са имали отношение към строителния обект.

Костадин Димитров допълни, че заради несъгласуването на работата между отделните фирми, е под въпрос пускането на движението през подлеза „Модър-Царевец“.

„В момента има готов транспортен обект, изключително добре направен участък, но заради забавянето на изпълнението на проекта на ВиК за Южен обходен колектор, не може да приключи реконструкцията на кръстовището на улиците „Солунска“ и „Царевец“.  След поредица от срещи, организирани от Община Пловдив, се надявам фирмите, които работят там, да забързат темповете“, изтъкна кметът на Пловдив.

На среща утре в Община Пловдив той отново събира компаниите и институциите, които имат отношение към проектите за Южния обходен колектор и за пробива „Модър-Царевец“, за да се уточнят графиците и да се реши кога ще бъде пуснато движението през подлеза.

„Община Пловдив не е възложител на проекта, но очевидно трябва непрекъснато да упражнява строг контрол“, категоричен е кметът.

Той поясни, че ремонтите на останалите инфраструктурни обекти вървят в срок.

„Работим много усилено по Кукленско шосе. До неделя вечерта трябва да бъде направена хоризонталната маркировка и да се монтират пътните знаци. В понеделник се очаква да бъде пуснато движението по източното платно, а западното да бъде затворено за ремонт“, каза още кметът на Пловдив.

Заместник-кметът по строителство, инвестиции и общинска собственост Тошо Пашов поясни, че до десетина дни ще бъде пуснато движението и по ремонтирания участък на Рогошко шосе, чиято реконструкция също се изпълнява по график.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив