Избори 2024

Водещи новини

Пловдивският общински инспекторат с няколко проверки в Капана

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Капана в Пловдив

Само за два последователни дни – от 17:30 до 20:30 часа, са проверени 32 търговски обекта в квартал „Капана“. Съставени са 16 констативни протокола с предписания. Предстои издаването на поне 6 акта за установени административни нарушения. Това съобщи директорът на Пловдивския общински инспекторат Асен Стефанов.

Повечето от нарушенията са свързани с нерегламентираното разполагане на маси на върху общински терени. Някои обекти нямат нито схема, нито разрешение. Други поставят маси извън площта и размерите в одобрените схеми или пък отстоянието от фасадата е по-голямо от определеното в наредбата.

„Натъкнахме се на случаи, при които маси върху общински терени са сложени  дори без издадено удостоверение за утвърдена категория. Кашпите с цветя пред заведенията са красиви, но това също е нарушение, когато са извън разрешената площ и затрудняват движението на хората“, коментира Стефанов.

Той допълни, че „Капана“ е кварталът с най-голяма концентрация на търговски обекти с маси за сервиране на открито. Разрешенията за ползване на терени  общинска собственост, издадени от Община Пловдив, са 96 за площ от общо 1561 кв. м. По думите му Инспекторатът осъществява всекидневен контрол, защото всяко отнемане на пространство над разрешеното създава допълнителни затруднения в придвижването в квартала на пловдивчани и гостите на града.

Тъй като собствениците и наемателите на обектите са наясно, че работното време на Инспектората е до 17:00, след този час нарушенията рязко се увеличават. Затова в докладна записка до заместник-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев Асен Стефанов предлага да се промени работният график на инспекторите, ангажирани с  контрола на търговската и рекламната  дейност, така че проверките да продължат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив