Пловдивски таекуондисти завоюваха 7 медала на Европейското първенство в Италия

Таекуондистите от АСТК „Тракия” – Пловдив, завоюваха седем призови места на Европейското първенство,  което се проведе от 17-ти до 24-ти април в в Лидо ди Йезоло, Италия, съобщи вицепрезидентът на Българската федерация по по таекуон-до ITF Костадин Димитров, който е и кмет на район „Тракия“. Състезателите на пловдивския клуб спечелиха следните медали в различните дисциплини: Атанас Болчинов – спаринг отборно мъже – златен медал, Лилия Митрева – спаринг отборно жени – злато, отборно силов тест – сребро,  отборно форма жени – бронз, Валентин Проданов – спаринг юноши старша – 75 кг – бронз, отборно спаринг юноши старша – бронз, самозащита юноши – сребро. Българският национален отбор по таекуондо ITF се завърна от шампионата на Стария континент с 14 златни, 21 сребърни и 33 бронзови медала. „За първи път взехме златото в отборните спаринги при и при мъжете, и при жените. Това стана в конкуренцията на 773 състезатели от 31 държави. Поздравления за успеха им, за шампионите от Пловдив и за нашия рефер Любина Лесова”, сподели вицепрезидентът на Българската федерация по по таекуон-до ITF Костадин Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдивски таекуондисти завоюваха 7 медала на Европейското първенство в Италия

Таекуондистите от АСТК „Тракия” – Пловдив, завоюваха седем призови места на Европейското първенство,  което се проведе от 17-ти до 24-ти април в в Лидо ди Йезоло, Италия, съобщи вицепрезидентът на Българската федерация по по таекуон-до ITF Костадин Димитров, който е и кмет на район „Тракия“.

Състезателите на пловдивския клуб спечелиха следните медали в различните дисциплини:

Атанас Болчинов – спаринг отборно мъже – златен медал,
Лилия Митрева – спаринг отборно жени – злато, отборно силов тест – сребро,  отборно форма жени – бронз,
Валентин Проданов – спаринг юноши старша – 75 кг – бронз, отборно спаринг юноши старша – бронз, самозащита юноши – сребро.

Българският национален отбор по таекуондо ITF се завърна от шампионата на Стария континент с 14 златни, 21 сребърни и 33 бронзови медала.

„За първи път взехме златото в отборните спаринги при и при мъжете, и при жените. Това стана в конкуренцията на 773 състезатели от 31 държави. Поздравления за успеха им, за шампионите от Пловдив и за нашия рефер Любина Лесова”, сподели вицепрезидентът на Българската федерация по по таекуон-до ITF Костадин Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини