Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата

Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата. Той завършва музикалното училище в града на тепетата „Добрин Петков“. От 1993 г. става студент на проф. Карл Остерайхер и проф. Урош Лайович във Виенския музикален университет като стипендиант на Ротари клуб – Виена, където завършва като бакалавър. През 2013 г. се дипломира и като мениджър в областта на културата в Нов български университет. Найден Тодоров работи с различни оркестри в България и в чужбина. Участва в десетки национални и международни фестивали в Европа, Азия, Африка и Северна Америка. През 2001 г. дебютира със Софийската филхармония, а от сезон 2004/2005 г. става неин постоянен гост-диригент. В периода 2005 – 2017 г. е директор на Държавна опера – Русе. А от началото на 2017 г. е директор на Софийска филхармония. Найден Тодоров се изявява с ярки интерпретации в широк репертоарен диапазон. Носител е на наградата „Емил Чакъров“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Найден Тодоров

Пловдивчанинът Найден Тодоров е новият служебен министър на културата. Той завършва музикалното училище в града на тепетата „Добрин Петков“. От 1993 г. става студент на проф. Карл Остерайхер и проф. Урош Лайович във Виенския музикален университет като стипендиант на Ротари клуб – Виена, където завършва като бакалавър. През 2013 г. се дипломира и като мениджър в областта на културата в Нов български университет.

Найден Тодоров работи с различни оркестри в България и в чужбина. Участва в десетки национални и международни фестивали в Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

През 2001 г. дебютира със Софийската филхармония, а от сезон 2004/2005 г. става неин постоянен гост-диригент. В периода 2005 – 2017 г. е директор на Държавна опера – Русе. А от началото на 2017 г. е директор на Софийска филхармония.

Найден Тодоров се изявява с ярки интерпретации в широк репертоарен диапазон.

Носител е на наградата „Емил Чакъров“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини