Избори 2024

Водещи новини

Пловдивчани спасиха затрупано и изоставено в шахта куче

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Куче

Поредна жестокост към животно. Мъже спасиха затрупано и изоставено в шахта куче, предаде bTV. Кирил Маринов и негов приятел разхождат кучетата си край пловдивския булевард „Северен“, когато чуват скимтене.

На метри от тротоара виждат купчина от клони и пластмасови тръби.

„Чу се лай. Разчистихме няколко клона и се показа една главичка на два-три метра надолу… кученце“, каза Кирил Маринов от Пловдив.

„Изглежда като домашно. Някой го е заровил. Със сигурност е поставено, защото цялата дупка беше покрита с клони. На практика живо погребано животинче. Прекарало е поне две-три седмици. В трагично състояние е кучето, нямаше никаква сила. Не можеше да лае“, обясни мъжът.

„Само кожа и кости, целият гръбнак му се вижда. Не можем да ви кажем кой е човекът. Нямам обяснение за такива хора. Ние не сме от този модел“, обясни Петър Петров.

Животното е дружелюбно и отговаря на команди. Дара има туморно образувание около корема. Мъжете, които я откриват, предполагат, че заради този недъг е била затрупана в дупката.

Опашато училище отваря врати в Общинския приют за бездомни кучета в Пловдив

Дара има нужда от лекар и нов дом. Природозащитници се надяват да ѝ помогнат. Предстои проверка дали кучето има чип.

„Ако няма законов чип, ние не можем вече да направим нищо. Освен да покажем на обществото какво се е случило, да апелираме да не се повтаря. И да му помогнем оттук-нататъка, да му намерим дом“, каза Елеонора Кабакчиева от Animal Welfare Bulgaria.

Дара ще бъде лекувана и тепърва ще ѝ се търси осиновител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив