Пловдив ще почете героите, загинали в Илинденско – Преображенското въстание

На 2 август 2023г., сряда, от 10:00ч. ще се състои общоградско честване по повод 120 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в Илинденско – Преображенското въстание от 2 август 1903 година. Мястото на церемонията е паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България (намира се в район „Южен“, до старите хали). В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя ще участват военен духов оркестър, представително формирование от  гарнизон – Пловдив – почетна рота и венценосци и комитет „Родолюбие“. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев. Тържественото слово ще бъде произнесено от г-н Красимир Каракачанов – почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната на Република България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдив ще почете героите, загинали в Илинденско - Преображенското въстание

На 2 август 2023г., сряда, от 10:00ч. ще се състои общоградско честване по повод 120 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в Илинденско – Преображенското въстание от 2 август 1903 година.

Мястото на церемонията е паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България (намира се в район „Южен“, до старите хали).

В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя ще участват военен духов оркестър, представително формирование от  гарнизон – Пловдив – почетна рота и венценосци и комитет „Родолюбие“.

Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев.

Тържественото слово ще бъде произнесено от г-н Красимир Каракачанов – почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната на Република България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини