Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по мажоретни спортни дисциплини

От 6 до 8 октомври Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по мажоретни спортни дисциплини. В него ще вземат участие 1 240 състезатели от 16 държави в Европа, които ще покажат уменията си в осем квалификации и три възрастови групи. Най-атрактивните сред дисциплините са фрийстайл изпълнения на помпони, различни джаз и хип-хоп хореографии. Участниците ще се състезават три дни от осем сутринта до осем вечерта в зала „Колодрум“. Официалното откриване на събитието ще се състои на 5 октомври от 18:30 часа с вход свободен за публика на Античния театър в Пловдив. Поканени за участие са и пловдивският ансамбъл „Седенчица“. По-рано от 17 часа в Заседателната зала на общината ще се състои и среща с президентите на националните федерации и заместник-кметът Анести Тимчев. Мажоретният спорт е най-новата олимпийска дисциплина, която печели голяма популярност и в България последните години. Организатори на международния турнир са Български Чирлидинг Съюз и Спортен Клуб „Севън Стормс“ Пловдив. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Зала Колодрума в Пловдив

От 6 до 8 октомври Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по мажоретни спортни дисциплини. В него ще вземат участие 1 240 състезатели от 16 държави в Европа, които ще покажат уменията си в осем квалификации и три възрастови групи.

Най-атрактивните сред дисциплините са фрийстайл изпълнения на помпони, различни джаз и хип-хоп хореографии. Участниците ще се състезават три дни от осем сутринта до осем вечерта в зала „Колодрум“.

Официалното откриване на събитието ще се състои на 5 октомври от 18:30 часа с вход свободен за публика на Античния театър в Пловдив. Поканени за участие са и пловдивският ансамбъл „Седенчица“. По-рано от 17 часа в Заседателната зала на общината ще се състои и среща с президентите на националните федерации и заместник-кметът Анести Тимчев.

Мажоретният спорт е най-новата олимпийска дисциплина, която печели голяма популярност и в България последните години.

Организатори на международния турнир са Български Чирлидинг Съюз и Спортен Клуб „Севън Стормс“ Пловдив. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни