Пиян шофьор се преобърна, след като се опита да избяга от полицията

Минути след полунощ днес автопатрул на РУ-Труд подал сигнал за спиране със стоп палка на преминаващ в селото лек автомобил Хонда. Шофьорът обаче не се подчинил и продължил в посока Пловдив. С включени светлинна и звукова сигнализация униформените последвали колата, която преминала на червен светофар на кръстовището между бул. Дунав и ул. Райна Княгиня и навлязла в заграден участък с ремонт, обозначен със съответните знаци. Там, в изкоп „Хондата” пропаднала и се преобърнала. На място, заедно с колегите им от Трето РУ, униформените задържали 62-годишния криминално проявен мъж зад волана. Тестът му с дрегер отчел наличие на 1,38 промила алкохол, той е дал кръвна проба за химически анализ. На шофьора и негова спътничка е оказана медицинска помощ. Извършителят е задържан за срок до 24 часа, образувано е полицейско производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, арест

Минути след полунощ днес автопатрул на РУ-Труд подал сигнал за спиране със стоп палка на преминаващ в селото лек автомобил Хонда. Шофьорът обаче не се подчинил и продължил в посока Пловдив.

С включени светлинна и звукова сигнализация униформените последвали колата, която преминала на червен светофар на кръстовището между бул. Дунав и ул. Райна Княгиня и навлязла в заграден участък с ремонт, обозначен със съответните знаци. Там, в изкоп „Хондата” пропаднала и се преобърнала.

На място, заедно с колегите им от Трето РУ, униформените задържали 62-годишния криминално проявен мъж зад волана. Тестът му с дрегер отчел наличие на 1,38 промила алкохол, той е дал кръвна проба за химически анализ.

На шофьора и негова спътничка е оказана медицинска помощ. Извършителят е задържан за срок до 24 часа, образувано е полицейско производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини