Избори 2024

Водещи новини

Отложиха делото за жестокото убийство на Димитър Малинов от Цалапица за след месец

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, дело

Делото срещу двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство във връзка с тежкото убийство на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, ще започне по същество точно след месец. Вчерашното съдебно заседание продължи по-малко от половин час. Решението на магистратите то да се отложи и да стартира на 26 март с разпити на свидетели беше посрещнато с аплодисменти от роднините на Димитър. Очакванията са дотогава соченият за извършител на убийството Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран в България, за да даде показания.

Часове преди процеса, близките и приятелите на убития младеж протестираха пред Прокуратурата в Пловдив, а по-късно и пред Съдебната палата. Исканията им са делото да не започва преди да бъде разпитан Бизюрев, който беше задържан в Дания, след като 4 месеца се укриваше, а за ареста му беше издадена европейска заповед.

Роднините и близките на 24-годишния Димитър, който беше намерен под купчина със строителни отпадъци след изчезването си в края на юли, продължават да настояват обвинението на близнаците да бъде променено в съучастие. Те посрещнаха двамата братя с викове „Убийци“.

Адвокатът на Борислав и Валентин Динкови поиска делото да стартира по съкратената процедура, но решението на съда бе то да започне по общия ред, за да има възможност при връщането му в страната обвиненият в тежкото престъпление да бъде разпитан. Искането на защитата на братята за отвод на съдията беше отхвърлено.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив