Избори 2024

Водещи новини

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица за края на януари

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица

Делото срещу братята близнаци от Цалапица, обвинени в укривателство на сочения за извършител на жестокото убийство на 24-годишния Димитър Малинов, се отложи за края на януари.

Близки и приятели на убития младеж протестираха тази сутрин пред Съдебната палата в Пловдив с искания процесът да не започва преди да бъде разпитан обвиненият за престъплението Рангел Бизюрев, който беше задържан само преди дни в Дания, след като 4 месеца се укриваше, а за ареста му беше издадена европейска заповед.

Близките и приятелите на Димитър, който беше намерен заровен под купчина със строителни отпадъци седем дни след изчезването си в края на юли, настояват още обвинението на близнаците да бъде променено в съучастие.

Издирваният за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев е задържан в Дания

Припомням, че показанията на 19-годишните братя се разминават – единият отрича да е свързан с престъплението, а другият разкрива ролята им да пазят да не дойде някой, докато Рангел е заривал в изкоп тялото на 24-годишния Митко.

Рангел Бизюрев бе задържан в провинциално градче в Кралство Дания, където е работил като мияч на стъкла. Той е пребивавал в няколко държави по време на укриването си. Преди Дания е бил и в Германия.

Разследващите са категорични, че за да успее толкова време да не бъде разкрит, Бизюрев е комуникирал с много хора, между които и негови близки. Физическите му белези не са променени, разполагал е с фалшиви документи за самоличност.

Очаква се властите на Дания  в разумен срок да екстрадират в България обвиненият в убийството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив