От днес учениците в Пловдив и областта излизат в грипна ваканция

От днес учениците в Пловдив и областта излизат в грипна ваканция. Тя ще продължи до 31 януари, докогато се удължават и временните противоепидемични мерки. Решението беше взето от Областния оперативен щаб заради усложняващата се грипна обстановка в областта. Най-голяма заболеваемост на ученици – над 20%, се отчита в общините Садово, Куклен и Брезово. За същия период се преустановява и провеждането на  извънкласни занимания и организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др. Временните мерки за ограничаване на вирусните инфекции включват още преустановяване на плановите консултации на бременни, профилактичните прегледи и имунизации, както и свижданията в болниците. Детските градини ще работят при завишен контрол, като болните ще се връщат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Училище - ученици

От днес учениците в Пловдив и областта излизат в грипна ваканция. Тя ще продължи до 31 януари, докогато се удължават и временните противоепидемични мерки.

Решението беше взето от Областния оперативен щаб заради усложняващата се грипна обстановка в областта.

Най-голяма заболеваемост на ученици – над 20%, се отчита в общините Садово, Куклен и Брезово.

За същия период се преустановява и провеждането на  извънкласни занимания и организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

Временните мерки за ограничаване на вирусните инфекции включват още преустановяване на плановите консултации на бременни, профилактичните прегледи и имунизации, както и свижданията в болниците. Детските градини ще работят при завишен контрол, като болните ще се връщат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини