Избори 2024

Водещи новини

Организират протест срещу управлението на ГЕРБ в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Протест в Пловдив

Протест срещу управлението на ГЕРБ в Пловдив се организира тази вечер пред сградата на общината. Във Фейсбук е създадено специално събитие от местната гражданска активистка Елка Мухова.

„Развитието на Пловдив не може да бъде заложник на вътрешните борби в ГЕРБ и скандалите между Иван Тотев и Здравко Димитров“, се казва в текста на събитието, озаглавено „ОСТАВКА на кмета на Пловдив – Здравко Димитров„.

Призовават се всички недоволни от управлението на ГЕРБ в Пловдив през последните 12 години, да се присъединят към протеста в 18:00 часа днес.

„Градът и бъдещето на децата ни не са разменни монети между Здравко Димитров и Иван Тотев. Време е да кажем „стига“ на вътрешните борби за власт, които превърнаха целия град в заложник на местната организация на ГЕРБ“, се казва още в обръщението.

Организаторите смятат, че „Пловдив заслужава градоначалник, за когото на първо място трябва да са гражданите, а не партията или партийния лидер“.

Към момента близо 70 души са заявили, че имат интерес към протеста или ще се включат в него, включително и настоящи общински съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив