Опера Пловдив с пролетен концерт в неповторимата атмосфера на Епископската базилика

Поредният концерт на Опера Пловдив в неповторимата атмосфера на Епископската базилика на Филипопол ще донесе пролетно настроение със специално подбрана програма с арии от Моцарт, Доницети, Чайковски, Белини, Бизе и произведения за цигулка, флейта и пиано. Събитието е на 18 април, вторник, от 19:00ч. в Епископската базилика на Филипопол. Билети се продават на касата на Операта в ДК „Борис Христов“ и мрежата на Ивентим. Солисти в „Пролетен концерт“ са Вера Гиргинова – сопран, Мария Анастасова – сопран, Марияна Панова – сопран, Алпер Юнлютюрк – баритон, Дамяна Димитрова – флейта, Мичо Димитров – цигулка. Пианисти – Ралица Ботева, Росица Димова. Концертът е част от платформа „Музика, време, пространство“ – съвместна инициатива на Опера Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“ за интегриране на живото изкуство с културно-историческото наследство на град Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Епископска базилика на Филипопол

Поредният концерт на Опера Пловдив в неповторимата атмосфера на Епископската базилика на Филипопол ще донесе пролетно настроение със специално подбрана програма с арии от Моцарт, Доницети, Чайковски, Белини, Бизе и произведения за цигулка, флейта и пиано.

Събитието е на 18 април, вторник, от 19:00ч. в Епископската базилика на Филипопол. Билети се продават на касата на Операта в ДК „Борис Христов“ и мрежата на Ивентим.

Солисти в „Пролетен концерт“ са Вера Гиргинова – сопран, Мария Анастасова – сопран, Марияна Панова – сопран, Алпер Юнлютюрк – баритон, Дамяна Димитрова – флейта, Мичо Димитров – цигулка. Пианисти – Ралица Ботева, Росица Димова.

Концертът е част от платформа „Музика, време, пространство“ – съвместна инициатива на Опера Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“ за интегриране на живото изкуство с културно-историческото наследство на град Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини