Избори 2024

Водещи новини

ОП Чистота е в готовност да реагира незабавно при влошаване на времето

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Десислава Георгиева, ОП Чистота

От 6 часа сутринта специализирани екипи извънредно почистват дъждоприемните шахти на невралгични места в Пловдив, около детските и учебните заведения. Със съдействието на ВиК се работи и по отводняването на все още неремонтиран участък на Голямоконарско шосе, както и в част на бул. „Васил Априлов“. Това съобщи директорката на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева.

„Непрестанно следим метеорологичната обстановка. Натрупване на снежна покривка в Пловдив не се очаква, но сме готови за всяко предизвикателство. Сто машини са в денонощна готовност при необходимост да се включат в почистването на уличната мрежа в града, така че да гарантираме нормалното придвижване на гражданите“, заяви инж. Георгиева.

Тя напомни, че в зимното дежурство са включени 28 разпръсквача на сол, 48 снегорина и 8 челни товарача. Предимно за пешеходни зони, велоалеи и тротоари ще се използват 10 мултифункционални машини, оборудвани със снегорин и разпръсквач, както и 6 роторни снегорина, осигурена е и резервна техника.

До 30 минути след подаден сигнал за влошаване на времето екипите тръгват по предварително утвърдени маршрути. Приоритетно се обработват мостовете и надлезите, улиците, по които се движи градският транспорт, пространствата около детските и учебни заведения, поликлиники, болници и други общественоважни институции.

Тази година първият сняг падна още на 26 ноември. Все още има достатъчно противообледенителни материали, останали от миналата зима. Поръчани са и  допълнителни количества сол и калциев дихлорид. Като част от мерките за намаляване на фините прахови частици във въздуха вече 12 години Община Пловдив не използва пясък при зимното поддържане на улиците, напомни директорката на „Чистота“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив