Окръжна прокуратура – Пловдив с проверка на действията на полицаи в нощно заведение

Прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив започна извършването на лична проверка по постъпила жалба против действията на полицейски служители  в нощен клуб в Пловдив през нощта на 5 срещу 6 май 2023 г. Припомням, собственикът на заведението Деян Найденов се оплака, че клиентите на клуба са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици. Клиенти на нощно заведение в Пловдив се оплакаха от безпрецедентен обиск при спецакция При проверката на държавното обвинение ще се снемат обяснения от служители на дискотеката, както и от посетители, ще бъдат иззети записи от охранителни камери и др. По нея ще бъдат изискани материали и информация от ОД на МВР – Пловдив за проведената специализирана полицейска операция същата нощ по линия на наркотичните вещества, както и от дружеството, което стопанисва заведението. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление, както и дали да образува досъдебно производство. Срокът за приключването е едномесечен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Прокуратура

Прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив започна извършването на лична проверка по постъпила жалба против действията на полицейски служители  в нощен клуб в Пловдив през нощта на 5 срещу 6 май 2023 г.

Припомням, собственикът на заведението Деян Найденов се оплака, че клиентите на клуба са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици.

Клиенти на нощно заведение в Пловдив се оплакаха от безпрецедентен обиск при спецакция

При проверката на държавното обвинение ще се снемат обяснения от служители на дискотеката, както и от посетители, ще бъдат иззети записи от охранителни камери и др. По нея ще бъдат изискани материали и информация от ОД на МВР – Пловдив за проведената специализирана полицейска операция същата нощ по линия на наркотичните вещества, както и от дружеството, което стопанисва заведението.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление, както и дали да образува досъдебно производство.

Срокът за приключването е едномесечен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини