Избори 2024

Водещи новини

Официално: Hills of Rock – Plovdiv се отлага за догодина

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Hills of Rock - Plovdiv 2023 се отлага за догодина

„В началото на мандата поех ангажимент за прозрачност по всички важни за гражданите, а и за медиите теми, свързани с културата. Проведохме широки публични обсъждания на проектите за кино Космос и Античния форум на Филипопол – изток и юг, които са финализирани и готови за следващи действия. Получихме и основателна критика за провеждането на конкурсите за директори на музеите, затова правим всичко необходимо настоящият конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ да е максимално открит и по тази причина ще стриймваме събеседването на 6 април. Днес сме тук, заедно с г-н Стефан Еленков от Фест Тийм, които са наши партньори и с които работим от преди Европейска столица на културата, по време на титлата през 2019, а сега и по програма „Наследство“ за да съобщим за отлагането на Hills of Rock в Пловдив за следващата 2024 г. Мисля, че темата е важна, важно е да разсеем и спекулациите за тлеещо напрежение. Hills of Rock е емблема, той е фестивал, който утвърди Пловдив като ЕСК, той е марка на града и остава в Пловдив, където ще се завърне догодина в пълния си блясък и мащаб.“

С тези думи заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов откри специалната пресконференция, която се проведе днес в Дома на културата „Борис Христов“ с участието на Стефан Еленков от промоутърска компания Fest Team, която организира Hills of Rock в Пловдив и почти всички най-големи фестивали в България и Кирил Велчев – изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“. На нея бе съобщено официално за отлагането на тазгодишното издание на фестивала Hills of Rock в Пловдив за следващата 2024 година.

„Благодарим за Вашата непоколебима подкрепа и търпение през последните няколко месеца. Екипът ни работи усилено заедно с нашите партньори от община Пловдив, спонсорите, медийните партньори, общинска фондация „Пловдив 2019“, за да осъществим любимия рок фестивал на България и това лято. Но със съжаление Ви информираме, че фестивалът HILLS OF ROCK – PLOVDIV ще бъде отложен за 2024 година. Извиняваме се, че не успяхме да отговорим на всички Ваши съобщения и запитвания относно неговото бъдеще, истината е една – до последно работихме усилено фестивалът да се случи тази година. Но се оказа истинско предизвикателство да се осигури качествена музикална програма в настоящата икономическа обстановка, а ние от Fest Team не сме готови да жертваме качеството на нашия фестивал. Ето защо стигнахме до заключението, че е най-добре да съсредоточим усилията си върху осигуряването на необходимата основа за стабилна приемственост на фестивала HILLS OF ROCK – PLOVDIV за догодина вместо да Ви предложим компромисен лайнъп тази година.

През последните няколко години заедно с нашите партньори посветихме всичките си усилия и ресурси, за да осигурим първокласен музикален фестивал с високо качество на програмата и продукцията и съпътстващите забавления, който нашата публика заслужава и очаква с нетърпение. Знаем, че очаквахте големи новини и се надяваме да можем да ги споделим с Вас скоро.

Искаме искрено да Ви благодарим за подкрепата през изминалите издания на фестивала, която ни позволи да се развиваме с всяка следваща година. Благодарим и за добрите думи, и за критиките – така растем заедно! Поемаме ангажимент да поддържаме принципите, които правят HILLS OF ROCK – PLOVDIV уникален и да уважаваме Вашата любов към музиката и Вашето присъствие, благодарение на което всичко това стана възможно.

Имаме амбицията през 2024 да организираме най-силния HILLS OF ROCK – PLOVDIV до сега. Групите, които Вие пожелахте и за които вече сме в преговори, са огромни имена – мечта на всеки отдаден рок и метъл фен, а датите ще споделим с Вас възможно най-скоро. Благодарим Ви за разбирането и търпението, докато работим, за да преодолеем съществуващите пречки и се стремим да върнем любимия ви фестивал HILLS OF ROCK – PLOVDIV 2024.

Тези от Вас, които са закупили билети за фестивала, могат да изберат да ги върнат до 31 декември 2023 г. или да ги запазят за догодина, за когато цените за HILLS OF ROCK – PLOVDIV 2024 със сигурност ще претърпят промяна, за да осъществим фестивал от световна величина, който очаквате и заслужавате. Нямаме търпение да се видим през 2024 г.!“, каза по време на пресконференцията Стефан Еленков от промоутърска компания Fest Team.

Вече седем години Hills of Rock e институция за българския фестивален свят. Повече от 130 имена гостуваха в Пловдив от 2017 до днес – благодарение на Hills of Rock видяхме световно любими банди като Three Days Grace, Evenescense, Guano Apes, Iron Maiden, Sabaton, Judas Priest, Slipknot, Mercyful Fate, Whitesnake, Garbage, Behemoth. Hills of Rock и Fest Team представи и доста обещаващи банди – Bury Tomorrow, Nervosa, Vended, Imminence, Dope, Madame Mayhem, Children of Bodom, Avatar, Gloryhammer, Epica, Raven Eye и други. Всички тези хора Пловдив винаги е посрещал с гостоприемство и така фестивалният уикенд се превръща в спомен за цял живот. До момента, събитието винаги е разполагало с подкрепата на Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“. Hills of Rock ще се проведе догодина в Пловдив, ще бъде невиждан, обещават организаторите на всички фенове, които очакват фестивала с нетърпение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив