Избори 2024

Водещи новини

ОЕ Шалом домакинства концерт, посветен на 80 години от спасяването на българските евреи

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
ОЕ Шалом домакинства концерт, посветен на 80 години от спасяването на българските евреи

На 30 август 2023г., сряда, от 18:30 ч., Организацията на евреите „Шалом“ Пловдив ще посрещне скъпи гости. В залата на организацията на ул. „Хр. Г.Данов“ № 20 желаещите пловдивчани и гости на града ще имат възможност да чуят изпълненията на смесен хор от Германия и Израел.

Изявата се реализира по проект „Една Бяла светлина“, посветен на Холокоста и честването на 80 години от спасяването на българските евреи. Проектът включва разкази на хора, преживели тежките дни на Холокоста , мисли на хора на изкуството, интервюта с политически личности, както и концерти по цял свят. С този проект изпълнителите и участници в концерта в Пловдив искат да изразят  своята благодарност, признателност и уважение към България за акта по спасяването на 48 000 евреи от лагерите на смъртта.

Екипът на проекта включва: Исаак Тавиор – диригент „Ashirachor” – Израел, Барбара Байер – диригент „Zamirchor” – Германия, Станимира Манолова – диригент Cappella Anima – България, Неди Джон Крос – режисьор и продуцент и  Мая Тошева – продуцент.

ОЕ „Шалом“ Пловдив кани желаещите да присъстват утре на концерта, за да се насладят заедно на великолепните хорови изпълнения. Същият концерт може да бъде посетен и на 3 септември в зала „България“ в София, началото е в 19:00 часа, входът отново е свободен!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив