Обсъждат откриването на директна линия от летище Пловдив до италианската столица Рим

Проучване на възможности за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив се осъществи в рамките на Световната авиационна борса в Истанбул. Председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов и Светлин Борянов – ръководител отдел „Търговска политика и маркетинг“ се срещнаха с Богдан Ферарио – директор развитие на авиокомпания WizzAir. На ключовата среща беше обсъдено откриването на директна авиолиния от Пловдив до италианската столица Рим. Тя трябва да замени спрените полети до немския град Меминген. С представителите на Туристическия борд на Андалусия е обсъдено възможно сътрудничество с Фонда за развитие на летище Пловдив и евентуално откриване на редовни линии до Испания. Екипът от Пловдив ще проведе срещи с 28 различни авиокомпании. По време на срещите на Световната авиационна борса Routes World, са предвидени и разговори с други фондове за развитие на летища от Европа с цел обмяна на опит. Една от тях ще бъде с Фонда за развитие на летище Барселона, където благодарение на местните власти и бизнеса, са разкрити десетки авиолинии до различни точки на света. От пловдивския аеропорт напомнят, че повечето общини – членове на Фонда за развитие на летище Пловдив, не са платили вноските си за тази година, което се превръща в хроничен проблем, тъй […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Летище Пловдив

Проучване на възможности за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив се осъществи в рамките на Световната авиационна борса в Истанбул.

Председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов и Светлин Борянов – ръководител отдел „Търговска политика и маркетинг“ се срещнаха с Богдан Ферарио – директор развитие на авиокомпания WizzAir. На ключовата среща беше обсъдено откриването на директна авиолиния от Пловдив до италианската столица Рим. Тя трябва да замени спрените полети до немския град Меминген.

С представителите на Туристическия борд на Андалусия е обсъдено възможно сътрудничество с Фонда за развитие на летище Пловдив и евентуално откриване на редовни линии до Испания. Екипът от Пловдив ще проведе срещи с 28 различни авиокомпании.

По време на срещите на Световната авиационна борса Routes World, са предвидени и разговори с други фондове за развитие на летища от Европа с цел обмяна на опит. Една от тях ще бъде с Фонда за развитие на летище Барселона, където благодарение на местните власти и бизнеса, са разкрити десетки авиолинии до различни точки на света.

От пловдивския аеропорт напомнят, че повечето общини – членове на Фонда за развитие на летище Пловдив, не са платили вноските си за тази година, което се превръща в хроничен проблем, тъй като авиокомпаниите се интересуват от стимулите, които ще получават при разкриването на редовни авиолинии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини