Общинското предприятие за хора с увреждания в Пловдив получи две награди

Общинското предприятие за хора с увреждания в Пловдив получи две награди от Министерството на труда и социалната политика. Първата е в категорията  Годишната национална награда за социални иновации, свързани със социални продукти и услуги, а втората – Награда за социално отговорен принос към общността. Призовете връчи заместник-министърът Наталия Ефремова на директора на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и на директора на предприятието Ванина Костадинова на специална церемония снощи в София. „Днес исках да връча награди на всички, тъй като сте най-близката част до сърцето ми в работата, защото трудът ви има огромна добавена стойност, помагайки на хората с увреждания да работят и да водят по-самостоятелен и независим живот“, коментира Ефремова. Според нея всички номинирани в категорията заслужават награда за работата, която вършат всеки ден. Зам.-министърът изрази надежда през 2023 г. да има още по-голямо разнообразие от регистрирани социални предприятия. Тя анонсира предстоящите процедури по програма „Развитие на човешките ресурси“, с които ще бъде подкрепена дейността на социалните предприятия с над 60 млн. лв. Подкрепа ще получат дейности, свързани със защитена заетост, обучение, разширяване на производството на социалните предприятия и др. „Благодаря за високата оценка, за сърцата работата и безусловната подкрепа на Община Пловдив“, заяви от своя страна Ванина Костадинова. Припомняме, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общинското предприятие за хора с увреждания в Пловдив получи две награди

Общинското предприятие за хора с увреждания в Пловдив получи две награди от Министерството на труда и социалната политика. Първата е в категорията  Годишната национална награда за социални иновации, свързани със социални продукти и услуги, а втората – Награда за социално отговорен принос към общността. Призовете връчи заместник-министърът Наталия Ефремова на директора на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и на директора на предприятието Ванина Костадинова на специална церемония снощи в София.

„Днес исках да връча награди на всички, тъй като сте най-близката част до сърцето ми в работата, защото трудът ви има огромна добавена стойност, помагайки на хората с увреждания да работят и да водят по-самостоятелен и независим живот“, коментира Ефремова. Според нея всички номинирани в категорията заслужават награда за работата, която вършат всеки ден. Зам.-министърът изрази надежда през 2023 г. да има още по-голямо разнообразие от регистрирани социални предприятия. Тя анонсира предстоящите процедури по програма „Развитие на човешките ресурси“, с които ще бъде подкрепена дейността на социалните предприятия с над 60 млн. лв. Подкрепа ще получат дейности, свързани със защитена заетост, обучение, разширяване на производството на социалните предприятия и др.

„Благодаря за високата оценка, за сърцата работата и безусловната подкрепа на Община Пловдив“, заяви от своя страна Ванина Костадинова.

Припомняме, че на 5 декември т.г. ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“ откри втори свой магазин в квартал „Капана“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини