Общинският съвет прие разширяване на обховата на Синя зона в града

Хората с увреждания ще могат да паркират безплатно в Синя зона в Пловдив само 3 часа. Предложението на местната управа беше прието с 33 гласа „за“ от ОбС на града. Според Община Пловдив, промяната се налага, за да може повече хора с увреждания да ползват преференциалното паркиране в синя зона. Безплатното паркиране на електроавтомобилите обаче остава за неограничено време. След множеството официално внесени възражения от фирми, организации и съветниците на ДБ, искането на общинската администрация и тук да се сложи времеви диапазон за престой, беше оттеглено още преди днешното заседание на градските старейшини. От данните, изнесени по време на сесията на ОбС, стана ясно, че общинската администрация е издала малко над 320 стикера за безплатно паркиране на електроавтомобили, а в КАТ Пловдив са регистрирани 600 такива коли. ОбС прие и разширяване на обхвата на Синя зона в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Синя зона, паркиране

Хората с увреждания ще могат да паркират безплатно в Синя зона в Пловдив само 3 часа. Предложението на местната управа беше прието с 33 гласа „за“ от ОбС на града. Според Община Пловдив, промяната се налага, за да може повече хора с увреждания да ползват преференциалното паркиране в синя зона.

Безплатното паркиране на електроавтомобилите обаче остава за неограничено време. След множеството официално внесени възражения от фирми, организации и съветниците на ДБ, искането на общинската администрация и тук да се сложи времеви диапазон за престой, беше оттеглено още преди днешното заседание на градските старейшини.

От данните, изнесени по време на сесията на ОбС, стана ясно, че общинската администрация е издала малко над 320 стикера за безплатно паркиране на електроавтомобили, а в КАТ Пловдив са регистрирани 600 такива коли.

ОбС прие и разширяване на обхвата на Синя зона в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини