Община Пловдив търси варианти за придобиване на спорния в парк „Отдих и култура“

Спорният терен в парк „Отдих и култура“ около 80 дка да бъде придобит от Община Пловдив по законосъобразен начин. В тази насока ще работи местната администрация съвместно със собствениците на въпросния имот, като и двете страни се ангажираха да изготвят независими една от друга пазарна оценка и правен анализ за вариантите, по които имотът да бъде придобит. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров и представители на собствениците. „Държа теренът да бъде придобит по законен начин. Ще търсим най-разумното решение в полза на гражданите“, заяви градоначалникът и добави, че неговото желание е теренът да остане зелена площ До края на следващата седмица и общината, и собствениците трябва да представят оценките и анализите си. След това ще се състои нова среща, на която да се търсят варианти за придобиване, устройващи и двете страни. Тя ще е в разширен състав, като ще бъдат поканени общински съветници и представители на инициативния комитет, който също иска придобиването на терена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Община Пловдив търси варианти за придобиване на спорния в парк "Отдих и култура"

Спорният терен в парк „Отдих и култура“ около 80 дка да бъде придобит от Община Пловдив по законосъобразен начин. В тази насока ще работи местната администрация съвместно със собствениците на въпросния имот, като и двете страни се ангажираха да изготвят независими една от друга пазарна оценка и правен анализ за вариантите, по които имотът да бъде придобит. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров и представители на собствениците.

„Държа теренът да бъде придобит по законен начин. Ще търсим най-разумното решение в полза на гражданите“, заяви градоначалникът и добави, че неговото желание е теренът да остане зелена площ

До края на следващата седмица и общината, и собствениците трябва да представят оценките и анализите си. След това ще се състои нова среща, на която да се търсят варианти за придобиване, устройващи и двете страни. Тя ще е в разширен състав, като ще бъдат поканени общински съветници и представители на инициативния комитет, който също иска придобиването на терена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини