Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив обяви конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив - Стария град

Община Пловдив обяви конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Кандидатите трябва да са ”магистри“ по една от специалностите – История и археология, Социология, антропология и науки за културата, Туризъм, Изобразително изкуство – специалност „Консервация и реставрация“ или Специалност „Архитектура“ със специализация по консервация и реставрация в областта на недвижимото културно наследство.

Те трябва да имат 3 години професионален опит в съответното направление, да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност.

Като предимство ще се счита и притежанието на лиценз по чл. 165 от Закона за културното наследство.

Бъдещия директор на Старинен Пловдив трябва да има още опит в областта на опазването на културното наследство, да е участвал в разработването и реализацията на програми и проекти, за владее чужди езици и компютърна грамотност

Конкурсът ще се проведе чрез събеседване и защита на концепция за дейността и развитието на Общински институт „Старинен Пловдив“ за 4-ри години.

Обявяването на конкурса се случва след личната покана преди три години от Здравко Димитров към Богомил Грозев да заеме поста и последвалия обществен натиск и недоволство, довел до оставката на новинаря.

Последва ново директно назначаване, отново без конкурс, на доц. Елена Кантарева-Дечева, която зае временно поста директор на ОИ „Старинен Пловдив“.

Срокът за подаване на документи за участие в конкурса е до 24 февруари 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив