Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив налага глоби за близо 30 хил. лв. за автобуси без климатици

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Градски транспорт - автобус - линия 44

Община Пловдив ще наложи близо 30 000 лв. санкции на фирми, обслужващи обществения транспорт, защото климатиците в превозните средства не работят. Това съобщи пред БНР Георги Стоилов, директор на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в града на тепетата, във вторник.

Мерките идват на фона на масовото недоволство на пловдивчани, че редовно пътуват в автобуси, в които климатикът не е включен. Според тях това се прави, за да се пести гориво, превозните средства са адски натоварени, а пътниците се чувстват като животни.

Шофьорът на камион Веселин Дошков обаче твърди, че неговата фирма, обслужваща линиите на градския транспорт в Пловдив, не пести гориво по този начин. По думите му от всичките 40 негови автобуса климатиците не работят само в пет и той е поръчал ремонта им.

Стоилов информира, че през последния месец ръководената от него фирма е проверила градския транспорт и е установила над 140 транспортни средства с неработещи климатици.

За всеки такъв случай ще бъде наложена глоба от 300 лева, която общината ще удържа от парите, които им плаща за обслужването на линиите, каза Стоилов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

Информация

Категории

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив