ОбС на Пловдив отложи за пореден път отдаването на концесия на Инсинератора

С пълно мнозинство ОбС на Пловдив отложи за пореден път отдаването на концесия на Инсинератора за изгаряне на болнични и медицински отпадъци. Основните критики бяха отправени от д-р Веселка Христамян от групата на „Демократична България“, която посочи, че няма достатъчно анализ и аргументи, които да гарантират здравната безопасност на населението на Пловдив, ако съоръжението заработи. Веднага след изказването на д-р Христамян, заместник-кметът по финанси Величко Родопски обясни, че ако съоръжението бъде дадено на концесия, в общинската хазна ще влизат около 1 милион лева, без да се налага да се влагат средства. Въпреки това, със 37 гласа за, без нито един „против“ или „въздържал се“, съветниците отложиха точката за концесията на Инсинератора за следваща сесия на местния парламент. Припомням, че построяването на съоръжението глътна 15 милиона лева, но от създаването му вече почти 16 години то няма никаква дейност. Беше учредено общинско дружество с управител, който получаваше заплата и осигуровки. С решение на местния парламент от миналата есен обаче то беше закрито.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

С пълно мнозинство ОбС на Пловдив отложи за пореден път отдаването на концесия на Инсинератора за изгаряне на болнични и медицински отпадъци.

Основните критики бяха отправени от д-р Веселка Христамян от групата на „Демократична България“, която посочи, че няма достатъчно анализ и аргументи, които да гарантират здравната безопасност на населението на Пловдив, ако съоръжението заработи.

Веднага след изказването на д-р Христамян, заместник-кметът по финанси Величко Родопски обясни, че ако съоръжението бъде дадено на концесия, в общинската хазна ще влизат около 1 милион лева, без да се налага да се влагат средства.

Въпреки това, със 37 гласа за, без нито един „против“ или „въздържал се“, съветниците отложиха точката за концесията на Инсинератора за следваща сесия на местния парламент.

Припомням, че построяването на съоръжението глътна 15 милиона лева, но от създаването му вече почти 16 години то няма никаква дейност. Беше учредено общинско дружество с управител, който получаваше заплата и осигуровки. С решение на местния парламент от миналата есен обаче то беше закрито.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини