Обмислят вдигане на цената на билетите в градския транспорт на Пловдив

Вдигане на цената на билетите в градския транспорт на Пловдив обмислят от местната управа. Ако Общинският съвет приеме решението, вместо досегашния 1 лев, пътниците вече ще заплащат с 50 стотинки отгоре. Новината съобщи зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов тази сутрин. Той разясни и нововъведенията, които предстоят в системата на градския транспорт, след като общината обяви обществена поръчка за близо 10 милиона лева за доизграждане на системата за електронно таксуване. Очакванията са автобусите да бъдат оборудвани касови апарати за шофьорите и нови валидатори. Картите за преференциалното пътуване също ще се закупуват по електронен път. Обмисля се и намаление на цената на годишната карта от 520 на 365 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Градски транспорт - автобус
Снимка: Община Пловдив

Вдигане на цената на билетите в градския транспорт на Пловдив обмислят от местната управа. Ако Общинският съвет приеме решението, вместо досегашния 1 лев, пътниците вече ще заплащат с 50 стотинки отгоре. Новината съобщи зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов тази сутрин.

Той разясни и нововъведенията, които предстоят в системата на градския транспорт, след като общината обяви обществена поръчка за близо 10 милиона лева за доизграждане на системата за електронно таксуване.

Очакванията са автобусите да бъдат оборудвани касови апарати за шофьорите и нови валидатори.

Картите за преференциалното пътуване също ще се закупуват по електронен път.

Обмисля се и намаление на цената на годишната карта от 520 на 365 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини