Избори 2024

Водещи новини

Няма да допускат пияни и агресивни хора на тържествата по случая Съединението на България

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Паметника на Съединението в Пловдив
Снимка: Дарик

По повод честването на 138-ата годишнина от Съединението на България и празника на град Пловдив по време на тържествената заря-проверка в района на площад „Съединение“ в Пловдив няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, агресивно поведение, с обемисти багажи и предмети, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети, стъклени бутилки и др.

За времето от 16 до 22:30 часа на 6 септември, от съображения за сигурност, в зоната около паметника с радиус 1000 м. и височина 1000 м. над терена, с включен буфер за безопасност, се забраняват полетите на дронове, както и на всички безпилотни и пилотирани летателни средства, с изключение на излитащите и кацащите самолети на Летище Пловдив.

Тържествата за празника на Пловдив започват в 10 часа с молебен в катедрален храм „Св. Богородица“, а кулминацията с тържествената заря-проверка на площад „Съединение“ от 20:30 часа.

Програмата за деня включва още концертна програма с участието на Биг Бенд Пловдив от 12 часа на сцена, разположена на временно затворения участък от ул. „Иван Вазов“. Продължава с възстановка на събитията от 6 септември от 18.30 часа пред Военния клуб от комитет „Родолюбие“. От 19 часа фолклорен ансамбъл „Тракия“ и Гвардейският представителен духов оркестър ще зарадват пловдивчани и гостите на града с празничен концерт на Античния театър. Входът е свободен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив