В Пловдив / Управление / Нови придобивки радват децата от детска градина Марица в район „Северен“

Нови придобивки радват децата от детска градина Марица в район „Северен“

Снимка: район Северен

През месец май ДГ „Марица“ в район „Северен“ спечели проект по подпрограма на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови детски площадки, ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“.

Извършена бе подмяна на съоръженията на детското заведение, находящо се на 1-ви адрес-ул. „Полковник Бонев“ 27 . Трите детски площадки се сдобиха с нови пързалки, люлка, къщичка за игра, пано „животните по света“ и музикална лира. Със средства, заделени от скромния бюджет на район „Северен“, бе реконструирано дворното пространство на детска градина Марица с 2-ри адрес, намиращ се на бул. „Марица“ 53. Бяха монтирани нови детски съоръжения-пързалка, люлка, къщичка за игра и масичка със столове. Футболното игрище бе обновено и допълнително бе поставена изкуствена тревна настилка.

„Адмирации за директора на ДГ „Марица“ г-жа Надежда Дервенска, която е инициативна и работи по различни проекти за подобряване условията за игра и развлечение на децата. Нека те използват с много здраве, радост и желание новите придобивки и на двата адреса на детска градина Марица, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Send this to a friend