Избори 2024

Водещи новини

Нова специализирана техника се включва в почистването на Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Машини за почистване

Осем специализирани машини допълват автопарка на „Чистота“. Те са фабрично нови и още преди края на годината, веднага след като бъдат регистрирани, ще се включат в почистването на Пловдив.

„Това е първата доставка от техниката, която общината купува със заделените близо 10 млн. лв. от 40-милионния заем за модернизиране на автопарка и ремонтната база на „Чистота“ и „Градини и паркове“. Решението за тази инвестиция, подкрепено и от Общинския съвет, е пряко свързано с усилията ни за по-чист атмосферен въздух.“ Това заяви кметът Здравко Димитров при представянето на новите придобивки.

„Подбрани са машини, които са ни много необходими за по-качественото почистване на непрестанно разрастващия се с нови жилищни комплекси град. Сред тях са два контейнеровоза за съдовете за строителни отпадъци, три мотометачки, един мултифункционален самосвал, оборудван с песъкар, гребло, водоноска и пръскалки отпред под високо налягане. Доставени са и два 17-кубикови сметовоза. Всички нови автомобили са с осигурено техническото обслужване във фирмен сервиз на територията на Пловдив“, каза директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

Предстои доставката на три многофункционални машини, както и на 7-кубиков сметовоз, с който спокойно да се обслужват по-малките улици. Новата техника ще даде възможност контейнерите в новите гъстонаселени комплекси в район „Южен“ да се обслужват два пъти дневно. Общата цена на всички машини е 2,391 млн. лв. без ДДС.

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов, както и общински съветници, също дойдоха, за да видят  придобивките на „Чистота“. Радостта на своите колеги сподели екипът на „Градини и паркове“, който също очаква нова модерна техника, предвидена по проекта на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив