Нелегален цех за обработка на тютюн е разкрит в Пловдив

Специализираните действия са реализирани във вторник, когато екипи от отдел „Икономическа полиция“ пристъпили към претърсване на имот в промишлената зона на територията на квартал „Източен“ в Пловдив. На място служителите установили жена и двама мъже в момент на рязане на тютюн. В ползвани за незаконната им дейност три помещения са открити общо 228 килограма тютюнева листна маса, машина за обработката й и готова продукция с тегло 59 килограма. Допълнително са иззети и 10 хиляди къса фабрични цигари от една марка, без български бандерол. С полицейски заповеди тримата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Нелегален цех за обработка на тютюн е разкрит в Пловдив

Специализираните действия са реализирани във вторник, когато екипи от отдел „Икономическа полиция“ пристъпили към претърсване на имот в промишлената зона на територията на квартал „Източен“ в Пловдив.

На място служителите установили жена и двама мъже в момент на рязане на тютюн. В ползвани за незаконната им дейност три помещения са открити общо 228 килограма тютюнева листна маса, машина за обработката й и готова продукция с тегло 59 килограма.

Допълнително са иззети и 10 хиляди къса фабрични цигари от една марка, без български бандерол. С полицейски заповеди тримата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК.

Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини