Нехайството на определени общини спъва разкриването на редовни авиолинии до Пловдив

Нехайството на определени общини спъва разкриването на редовни авиолинии до Пловдив, заявиха в позиция до медиите от ръководството на аеропорта. По-голямата част от общините в областта, които членуват във Фонда за развитие на летище Пловдив, не са превели своите годишни вноски и това се превръща в хроничен проблем. За тази година коректни са единствено Родопи, Хисаря и Чепеларе, които са внесли поетия от тях ангажимент, подчертаха от ръководството на летището. През месец май 2022 година след възстановяване на дейността на Фонда за развитие на летище Пловдив и направен преглед, се е установило, че приблизително 3 милиона лева са били невнесените вноски от общините за изминалия период от 8 години. С решение на Управителния съвет на Фонда за развитие на летището от миналата година сумите са опростени. Бил е проведен разговор с кметовете, че е жизненоважно за развитието на пловдивския аеропорт текущите вноски да бъдат внесени, но въпреки това не всички са откликнали, уточняват още от ръководството на летището. В края на октомври нискотарифната компания Wizz Аir спира полетите от Пловдив Меминген ( Германия), въпреки че към линията има огромен интерес и тя е запълнена почти винаги на 100%.  Според запознати причината е, че много от двигателите на самолетите дават дефекти, което […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Летище Пловдив
Снимка: Фейсбук / Летище Пловдив

Нехайството на определени общини спъва разкриването на редовни авиолинии до Пловдив, заявиха в позиция до медиите от ръководството на аеропорта.

По-голямата част от общините в областта, които членуват във Фонда за развитие на летище Пловдив, не са превели своите годишни вноски и това се превръща в хроничен проблем. За тази година коректни са единствено Родопи, Хисаря и Чепеларе, които са внесли поетия от тях ангажимент, подчертаха от ръководството на летището.

През месец май 2022 година след възстановяване на дейността на Фонда за развитие на летище Пловдив и направен преглед, се е установило, че приблизително 3 милиона лева са били невнесените вноски от общините за изминалия период от 8 години.

С решение на Управителния съвет на Фонда за развитие на летището от миналата година сумите са опростени. Бил е проведен разговор с кметовете, че е жизненоважно за развитието на пловдивския аеропорт текущите вноски да бъдат внесени, но въпреки това не всички са откликнали, уточняват още от ръководството на летището.

В края на октомври нискотарифната компания Wizz Аir спира полетите от Пловдив Меминген ( Германия), въпреки че към линията има огромен интерес и тя е запълнена почти винаги на 100%.  Според запознати причината е, че много от двигателите на самолетите дават дефекти, което принуждава компаниите да ги изтеглят.

Припомням, че досега опитите на държавата да даде на концесия пловдивското летище остават без успех.

Очакванията на ръководството на аеропорта са възможностите за разкриване на нови авиолинии да се осъществи в рамките на Световната авиационна борса, която ще се проведе между 15 и 17 октомври в Истанбул.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив